KOBAS Operationeel Management
Adres : Hoge Ham 3rood
: 5104 JA Dongen
Telefoon : +31 (0)6 28.33.16.64
E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website : www.kobas.nl

 

Linkedin logo

 

NO-NONSENSE, HANDS-ON
PRAGMATISCH
CREATIEF
SERIEUS
MAAR WAAR NODIG MET EEN LACH

Wie ik ben?

Professionele achtergrond en uitdaging

In de afgelopen 22 jaar heb ik diverse leidinggevende- en management functies vervuld in productie en warehouse omgeving. Al in mijn 1e functie als assistent bedrijfsleider merkte ik dat, om op de werkvloer respect en daadkracht af te dwingen, het noodzakelijk was in korte tijd kennis en inzicht te verkrijgen in alle facetten van de operationele processen.

Ik ontdekte ook dat niet alleen de persoon, machines of de organisatie centraal staat, maar dat de juiste combinatie de sleutel is tot succes. Zonder één van de drie tekort te doen. Met andere woorden: weten wat wel en niet mogelijk is.

Als plantmanager en in diverse management functies heb ik mijn operationele kennis aangevuld op het gebied van o.a. investeringsvraagstukken, budgettering, inkoop, organisatie en het sturen van een bedrijf op de relevante indicatoren.

Er is vaak grote betrokkenheid bij de meeste medewerkers. Echter, achteraf blijkt dikwijls dat er verschil van interpretatie is m.b.t. de bedrijfsdoelstellingen van het management en de overige medewerkers. Ik heb het mij eigen gemaakt deze bedrijfsdoelstellingen op een heldere en tot de verbeelding sprekende manier voor één ieder in de organisatie tot leven te laten komen. Zodanig dat er efficiënt en met plezier aan het gemeenschappelijk doel wordt gewerkt.

Ik ben ervan overtuigd dat de kracht van een goed advies niet ophoudt bij het advies alleen, maar dat ook het implementatie traject een essentieel onderdeel is. Hierdoor ontlast je een organisatie van interne problemen en heb je de persoon om doelstellingen te bereiken.

Jan Couwenberg

Linkedin logo